Metsäautotien teko

SEULAKAUHALLA METSÄAUTOTIEN TEKO SUJUU HELPOMMIN

Metsäautotien teko sujuu helposti ja kätevästi MultaVEX Vibra-seulakauhalla. Voit kaivaa seulakauhalla aivan kuten normaalilla umpipohjaisella kauhalla, mutta erittelet samalla hienomman maa-aineksen karkeammasta aineksesta. Tuloksena on kestävä ja tasapintainen metsäautotie, jonka myötä puun metsäkuljetusmatka saattaa lyhentyä merkittävästi.

SEULAKAUHA SOPII METSÄAUTOTIEN TEON KAIKKIIN VAIHEISIIN

Voit käyttää seulakauhaa käytännössä kaikissa metsäautotien teon, kunnostuksen ja perusparannuksen vaiheissa. Se soveltuu hyvin tien runkotöihin:

  • Sivuojien kaivamiseen
  • Rumpuputkien asennukseen
  • Rungon muotoiluun
  • Rungon päällystykseen soralla tai murskeella

Metsäautotien huolellinen päällystäminen kannattaa, jotta routavaurioriskit pienenevät. MultaVEX Vibra -kauhan rakenteen ansiosta sitä voidaan käyttää myös tien pinnan tasoittamiseen ja viimeistelyyn. Tie voidaan siis rakentaa ja viimeistellä samalla kauhalla – et tarvitse metsäautotien tekoon muita kauhoja. Mikäli metsäautotien päällysrakennetöissä käytetään eristeenä hiekkaa, voidaan myös hiekka levittää Vibra-seulakauhalla.

KÄYTTÖVARMALLA SEULAKAUHALLA NOPEASTI VALMIS METSÄAUTOTIE

MultaVEX Vibra on rakenteensa ansiosta hyvin toimintavarma, eikä sen korjaamiseen tai huoltoon tuhraannu aikaa. Sillä on monia etuja muihin seulakauhoihin verrattuna:

  • Vibra seuloo maa-aineksen täristämällä. Siinä ei siis ole pyöriviä osia, jotka jumiutuisivat tai rikkoontuisivat helposti.
  • Muut seulakauhat on suunniteltu lähinnä ruokamullan tai kuohkean materiaalin seulontaan. Näin ollen metsäautotien teko ei välttämättä ole niille sopiva käyttötarkoitus.
  • Vibra sopii lähes jokaiseen hydraulilinjaan. Kauhassa on varo- ja annosteluventtiili, joka ei kurista virtausta, vaan jakaa oikean määrän öljyä moottorille. Lähes kaikissa muissa kauhoissa pyöritetään painavia teräakseleita tai rumpuja. Tästä syystä kaivinkoneissa on harvoin oikeanlaista hydrauliikkaa: käynnistäessä ja pysäytettäessä varoventtiili huutaa ja öljy lämpenee. Myös ketjut ja voimansiirto joutuvat äkkinäisissä pysäytyksissä lujille.
  • Vibra-kauhalla voidaan käsitellä myös isoja kiviä, mikä on tärkeää metsäautotien teossa. Muilla kauhoilla yli 200 mm:n kivet tyypillisesti rasittavat akseleita, ketjuja ja rumpuja.

Näistä syistä metsäautotien teko sujuu MultaVEX Vibralla nopeammin kuin muilla seulakauhoilla. Tietä päästään siis käyttämään lyhyemmällä aikataululla.

Lue lisää MultaVEX-vibrakauhasta!

Pyydä tarjous!